Help

 1. Maak een gratis account aan.
 2. Login op je account.
 3. Zet een boek op je aanbodlijst
 4. Zet een boek op je verlanglijst
 5. Stuur of ontvang een ruilvoorstel
 6. Accepteer of weiger een ruilvoorstel
 7. Neem contact op met je ruilpartner
 8. Ruil de boeken
Op de detailpagina van elk boek op de website zie je de knoppen 'ik wil dit boek' en 'ik heb dit boek'. Door op een van deze knoppen te klikken plaats je een boek op je verlanglijst of aanbodlijst.
Zodra uw ruilvoorstel wordt geaccepteerd kunt u bij de details van de ruil een bericht sturen naar uw ruilpartner. Hier kunt u ook uw adressen uitwisselen.
Het aantal ruilvoorstellen dat u achtereenvolgens kunt doen is onbeperkt. Het is alleen niet mogelijk meerdere ruilvoorstellen tegelijkertijd te sturen voor hetzelfde boek dat u wilt ontvangen.
Verpak het boek zorgvuldig zodat het tijdens transport niet beschadigt. Maak gebruik van een akte-envelop met luchtkussenfolie of wikkel het boek eerst in krantenpapier en daarna in stevig postpapier.

Zorg ervoor dat het poststuk niet te dik wordt. Een poststuk dat dikker is dan 32 mm. past niet door een standaard brievenbus en moet daarom als pakket verstuurd en gefrankeerd worden.

Schrijf duidelijk en liefst met watervaste pen het adres van je ruilpartner op het poststuk. Vermeld aan de rand van het poststuk in kleine letters ook je eigen adres onder vermelding van "afzender".

Weeg het poststuk en plak er voldoende postzegels op. De juiste frankeerwaarde per gewichtsklasse vind je op de website van TNT, of bij boekenruilen.nl onder posttarieven.
De verzendkosten voor een boek zijn altijd voor de gebruiker die het boek aanbiedt.
Het gebeurt soms dat een boek niet aankomt op de plaats van bestemming en dat is altijd erg vervelend voor zowel de verzender als de ontvanger. Als een boek binnen Nederland niet binnen 2 of 3 werkdagen na verzenden wordt bezorgd, dan is het poststuk waarschijnlijk vermist. Helaas is daar dan weinig meer aan te doen. TNT schrijft hierover op haar website:

TNT Post verwerkt dagelijks 18 miljoen ongeregistreerde poststukken in zijn sorteercentra en daarom is de kans klein dat het verloren poststuk te achterhalen is. TNT Post adviseert daarom voor deze zendingen geen navraagformulier aan te vragen.

Je zult het zoekraken van een boek dus samen met je ruilpartner moeten oplossen.

Boekenruilen adviseert bij het zoekraken van een boek het volgende:

 • vraag je ruilpartner wanneer het boek is verzonden
 • controleer of het juiste adres is gebruikt
 • bespreek samen een oplossing
 • geef je ruilpartner een beoordeling

  Het nasturen van een tweede boek is de meest elegante oplossing en wordt door de meeste ruilers als oplossing gekozen.
 • Alleen gebruikers met wie je een ruilovereenkomst hebt afgesloten kun je een beoordeling geven.
  Alleen van gebruikers met wie je een ruilovereenkomst hebt afgesloten kun je een beoordeling krijgen.
  Nee, het geven van een beoordeling is niet verplicht. Maar het wordt wel aangeraden, omdat jouw beoordelingen van grote waarde zijn voor andere gebruikers. Beoordelingen laten zien of iemand een betrouwbare ruilpartner is of niet. Gebruik beoordelingen dus altijd voor het geven van feedback, zowel positief als negatief.
  In het algemeen vergroot u uw ruilkansen door meer populaire boeken aan te bieden en meer populaire boeken op uw verlanglijst te zetten. Als u meer specifiek uw ruilkansen wilt vergroten, bijvoorbeeld omdat u graag een minder populair boek wilt ruilen, dan kunt u bij de details van een boek zien met welke boeken u uw ruilkansen kunt vergroten
  Boekenruilen richt zich op het ruilen van fysieke boeken, en het ruilen van e-books is dan ook niet toegestaan.
  U kunt uw adres wijzigen als u bent ingelogd via Mijn account > Account > persoonlijke gegevens.
  Om uw wachtwoord te wijzigen moet u zijn ingelogd. U wijzigt uw wachtwoord via Mijn account > account > wachtwoord wijzigen.
  ISBN is de afkorting van Internationaal Standaard Boeknummer.

  Binnen de landen die van deze standaard gebruikmaken wordt een ISBN toegekend aan elk nieuw uitgebracht boek, met uitzondering van herdrukken. Het ISBN-systeem werd in 1966 ontwikkeld. Het nummer bestaat uit vier delen die vaak worden gescheiden door een streepje. De vier delen verwijzen naar de taal of het land van herkomst, de uitgever en het documentnummer. Het laatste cijfer is een controlecijfer. Op 1 januari 2007 is een nieuw ISBN met 13 tekens ingevoerd. Het nieuwe ISBN bestaat uit 5 elementen en stemt in opbouw overeen met het huidige EAN-nummer
  Uw gebruikersnaam is uw naam zoals andere gebruikers van BoekenRuilen.nl u zien. Uw gebruikersnaam wordt getoond bij boeken die u aanbiedt en is ook zichtbaar voor uw ruilpartners. U kiest bij inschrijving een gebruikersnaam. Doe dit zorgvuldig want u kunt deze later niet wijzigen.
  Boekenruilen.nl houdt van alle gebruikes die een account hebben aangemaakt de volgende gegevens bij:

  1. Gebruikersnaam
  2. E-mailadres
  3. Postadres (straatnaam, huisnummer, postcode en plaatsnaam)
  4. Wachtwoord (versleuteld)

  Gebruikers kunnen deze informatie inzien en ook zelf wijzigen via de website.
  Gebruikers kunnen zelf hun eigen account opheffen. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Login op uw account
  2. Ga naar Mijn Account en Account opheffen
  3. Klik op de knop Opheffen
  4. Vul het wachtwoord van uw account in
  5. Klik op de knop Account opheffen
  Het verwijderen van een account is definitief en kan dus niet ongedaan worden gemaakt. Bij het vewijderen van een account worden alle gegevens van een gebruiker gewist, inclusief de boeken op zijn of haar aanbodlijst en verlanglijst. Ook alle berichten die via de website aan andere gebruikers zijn verzonden worden defnitief gewist.